Επιπρόσθετα μέτρα στην Επαρχία Λάρνακας λόγω έξαρσης των περιστατικών Covid-19

Λόγω της έξαρσης των περιστατικών Covid-19 τις τελευταίες μέρες, με επίκεντρο την Επαρχία Λάρνακας,  το Υπουργείο Υγείας με Διάταγμα που εξέδωσε στις 23/9/2020 ανακοίνωσε επιπρόσθετα μέτρα, με στόχο την αναχαίτιση της διασποράς του ιού στην κοινότητα Λάρνακας και την προστασία της Δημόσιας Υγείας,.  Τα νέα μέτρα θα εφαρμόζονται σε τοπικό επίπεδο στην Λάρνακα και τίθενται σε ισχύ από τις 24 Σεπτεμβρίου 2020 για περίοδο δύο εβδομάδων.

Με βάση τα νέα μέτρα, περιορίζεται ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να εξυπηρετηθούν ταυτόχρονα στα γραφεία του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ).  Ωστόσο, για αποφυγή ταλαιπωρίας και συνωστισμού, παρακαλείτε το κοινό όπως διευθετεί τις οφειλές του μέσω διαδικτύου, στην ιστοσελίδα www.jccsmart.com.  Για πληροφορίες, μπορεί να κοινό να επικοινωνεί με τα γραφεία του ΣΑΛ στο τηλ. 24815222 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@lsdb.org.cy.

Περαιτέρω, το ΣΑΛ προτρέπει τους δημότες αλλά και όλους τους πολίτες της Κύπρου να είναι αυστηρά επιμελείς σε θέματα προσωπικής προστασίας και να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις και τις επαφές με άλλα άτομα.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι σε περίπτωση ανάπτυξης συμπτωμάτων (βήχας, πυρετός, δύσπνοια, ανοσμία, αγευσία δυσγευσία), το κοινό θα πρέπει να επικοινωνεί  αμέσως με τον Προσωπικό του Ιατρό για περαιτέρω ιατρική καθοδήγηση.

Αναμένεται προσήλωση και πειθαρχία του κάθε πολίτη ξεχωριστά στις συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας, για ανατροπή νέας έξαρσης των κρουσμάτων.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 24 Σεπτεμβρίου 2020