Συνεχής βελτίωση
ποιότητας ζωής

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας
στηρίζει την ανάπτυξη και το φυσικό περιβάλλον

Μήνυμα Γενικού Διευθυντή

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Σας καλωσορίζουμε στην αναβαθμισμένη ιστοσελίδα του  Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ), η οποία φιλοδοξούμε να αποτελέσει πηγή ηλεκτρονικής ενημέρωσης και πληροφόρησης για τους πολίτες.

Στόχος μας η νέα ιστοσελίδα να βελτιώνεται συνεχώς έτσι ώστε να διαδραματίσει την όσο το δυνατόν πιο ποιοτική και άμεση εξυπηρέτηση του κάθε πολίτη, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες για το αποχετευτικό σύστημα της πόλης μας, για την πορεία των κατασκευαστικών συμβολαίων, για τεχνικά, οικονομικά, διοικητικά και άλλα θέματα σχετικά με τον οργανισμό μας.

Βασική αποστολή του Συμβούλιου Αποχετεύσεων Λάρνακας  είναι η κατασκευή, λειτουργία και διαχείριση του αποχετευτικού συστήματος της περιοχής της μείζονος Λάρνακας, συμβάλλοντας έτσι στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, καθώς στόχος μας είναι πάντοτε η μεγιστοποίηση και αξιοποίηση ανανεώσιμων πόρων, όπως είναι η επαναχρησιμοποίηση ανακυκλωμένου νερού και αξιοποίηση της βιολάσπης.  Για το λόγο αυτό το ΣΑΛ, αφού ολοκλήρωσε την Α’ Φάση του αποχετευτικού συστήματος κατά την περίοδο 1993-2001, προχώρησε με τα έργα της Β’ Φάσης τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2020, καλύπτοντας έτσι όλη τη δημαρχούμενη περιοχή της Λάρνακας, την τουριστική περιοχή Δεκέλειας και μέρος του Δήμου Αραδίππου.  Περαιτέρω, προγραμματίζεται εντός του 2019 η έναρξη των εργασιών της Γ’ Φασης του συστήματος, που θα καλύψει το Δήμο Δρομολαξίας-Μενεού και τις Κοινότητες Κιτίου,Περβολιών και Τερσεφάνου. Ενώ παράλληλα, έχουν τροχοδρομηθεί οι διαδικασίες ένταξης στα όρια του ΣΑΛ των Δήμων Αραδίππου και Λιβαδιών και των Κοινοτήτων Ορόκλινης και Πύλας.

Περαιτέρω, το ΣΑΛ στοχεύει στην επέκταση των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή της πόλης της Λάρνακας.  Προς τούτο, βρίσκονται σε εξέλιξη τα κατασκευαστικά έργα για την κατασκευή δύο μεγάλων αντιπλημμυρικών αντλιοστασίων ομβρίων υδάτων (S8 & S9) με τα συναφή δίκτυα τους.

Όραμα μας είναι να καταστεί το ΣΑΛ μια σύγχρονη αρχή, παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες στον φορολογούμενο, επιτυγχάνοντας τη μέγιστη δυνατή εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.  Για το σκοπό αυτό, επιδιώκουμε η ιστοσελίδα του ΣΑΛ να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο  επικοινωνίας και γνώσης, παρέχοντας ψηφιακές υπηρεσίες στους πολίτες.  Σε αυτή την προσπάθεια, με ευχαρίστηση αναμένουμε τις δικές σας παρατηρήσεις, ιδέες και προτάσεις που θα κάνουν στην ιστοσελίδα μας πληρέστερη και πιο φιλική.

Άγγελος Χατζηχαραλάμπους
Γενικός Διευθυντής