Συνεχής βελτίωση
ποιότητας ζωής

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας
στηρίζει την ανάπτυξη και το φυσικό περιβάλλον

Έργα σε εξέλιξη

Το έργο αφορά την κατασκευή 11,4km αγωγών λυμάτων καθώς και την κατασκευή δύο αντλιοστασίων λυμάτων σε δύο διαφορετικές περιοχές. Η υπό-περιοχή Α του Συμβολαίου καλύπτει την βιομηχανική περιοχή του Δήμου Λάρνακας, η οποία συνορεύει βορειοανατολικά με τη λεωφόρο Ελευθερίας, βορειοδυτικά με την οδό Πενταδακτύλου, νοτιοανατολικά με την οδό Τροόδους και νοτιοδυτικά με τη Βιομηχανική περιοχή του Δήμου Αραδίππου. Η υπό-περιοχή Β του Συμβολαίου συνορεύει δυτικά και νοτιοδυτικά με τη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, βόρεια με τον αυτοκινητόδρομο προς Παραλίμνι και νοτιοανατολικά με περιοχές που εξυπηρετούνται από το έργο της  Α΄ Φάση του αποχετευτικού συστήματος.

Το έργο αξίας €2.647.000 πλέον ΦΠΑ κατακυρώθηκε στην εργοληπτική εταιρεία Cyfield Development Public Ltd κατόπιν δημόσιου διαγωνισμού.

Τα κατασκευαστικά έργα ξεκίνησαν τον Ιούλιο 2018 και έχουν ολοκληρωθεί ενώ αναμένται η σύνδεση με το κεντρικό δίκτυο λυμάτων μέχρι το τέλος του έτους 2019.

Το έργο αφορά την κατασκευή 15km αγωγών λυμάτων. Η περιοχή του κατασκευαστικού συμβολαίου C21 ανήκει στο Δήμο Αραδίππου η οποία συνορεύει με το Δήμο Λάρνακας στα νότια, με  γεωργική γη στα βόρεια και δυτικά, και τέλος με το Στάδιο του Γ.Σ.Ζ στα ανατολικά.

Το έργο αξίας €3.149.982,73 πλέον ΦΠΑ είχε κατακυρωθεί το 2018 στην εργοληπτική εταιρεία FAP CONSTRUCTION Ltd, κατόπιν δημόσιου διαγωνισμού, αλλά λόγω καθυστερήσεων το συμβόλαιο τερματίστηκε.

Αναμένεται στα μέσα Οκτωβρίου 2019 να προκυρηχτεί ξανά το συμβόλαιο, με σκοπό να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες και θα έχει διάρκεια 12 μήνες.

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας πληροφορεί το κοινό ότι μεταξύ των ημερομηνιών 26/10/2020- 01/11/2020 θα διεξάγονται κατασκευαστικά έργα στους πιο κάτω δρόμους:

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ C21A (περιοχή Αραδίππου)

Οδός Αρχιεπισκόπου Παισίου (μέρος)

Οδός Αγίου Κασσιανού

Οδός Κώστα Μονή

Οδός Αγίου Πνεύματος

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ C12A (περιοχή Χρυσοπολίτισσα)

Οδός Αθανάσιου Καρύδη(μέρος) -Οδός Χαμίτ Μπέη (μέρος) από την συμβολή της με την οδό Ντερβίς Γιουσούφ μέχρι την συμβολή της με την οδό Αλή Ντεντέ (παρά το Δημαρχείο Λύσης)

Οδός Τεύκρου (μέρος)

Οδός Βασίλη Μιχαηλίδη (μέρος) από την συμβολή της με την οδό Πατρίς Λουλούμπα μέχρι την συμβολή της με την οδό Τέρα Σάντα

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ S9 (περιοχή Αγίου Ιωάννη)

Οδός Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου (μέρος)

Οδός Πετράκη Κυπριανού (μέρος)

Το Έργο αφορά την κατασκευή αντλιοστασίου ομβρίων υδάτων και μικρού μήκους δικτύου ομβρίων υδάτων, που θα κατασκευαστούν στη περιοχή ανατολικά της Λεωφόρου Αλέξανδρου Παναγούλη και βόρεια της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού, στη Λάρνακα. Η πιο πάνω περιοχή διαχρονικά, κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου, με τις πρώτες βροχές παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα πλημμυρών. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, θα επέλθει σημαντική βελτίωση στην αναφερόμενη περιοχή. Το Έργο περιλαμβάνει κατάργηση του υφιστάμενου αντλιοστασίου ομβρίων υδάτων που δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής και την κατασκευή ενός αντλιοστασίου ομβρίων υδάτων, με τα συναφή δίκτυα γύρω από αυτό. Η αξία  του έργου είναι  €1.232.799,65 πλέον ΦΠΑ. Τα κατασκευαστικά έργα ξεκίνησαν τον Μάρτιο 2019 και θα ολοκληρωθούν σε 52 εβδομάδες.

Το Έργο αφορά την κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων και Αντλιοστασίου ομβρίων που θα κατασκευαστούν στη περιοχή Σωτήρος της Λάρνακας. Η περιοχή Σωτήρος διαχρονικά, κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου, με τις πρώτες βροχές  παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα πλημμυρών. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, θα επέλθει σημαντική βελτίωση στην αναφερόμενη περιοχή. Το Έργο  περιλαμβάνει κατασκευαστικές εργασίες αγωγών όμβριων υδάτων στις οδούς Πετράκη Κυπριανού, Ευβοίας, Προδρόμου, Πατρών, Πριάμου, Ελευσίνος, Αναγεννήσεως, Πλαταιών, Πατρικίου Λουμούμπα, Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου ΙΙ, Λεοντίου Μαχαιρά, Αγίου Δημητρίου και Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου. Η αξία  του έργου είναι  €6.930.000,00. Τα κατασκευαστικά έργα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο 2019 και θα ολοκληρωθούν σε 16 ½ μήνες.