Ανακοίνωση

Αθρόα και συγκινητική ήταν η προσέλευση του κόσμου στη εθελοντική λήψη δειγμάτων για  εύρεση συμβατού δότη μυελού των οστών για την 42χρονή από τη Λάρνακα, που διοργάνωσε το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας και το Καραïσκάκειο Ίδρυμα, το απόγευμα της Τετάρτης 8 Ιουλίου 2020.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζει τόσο η οικογένεια της 42χρονής, όσο και οι διοργανωτές της δειγματοληψίας, σε όσους έχουν εγγραφεί ως εθελοντές δότες μυελού των οστών και σε όσους με οποιοδήποτε τρόπο βοήθησαν και ενίσχυσαν την προσπάθεια αυτή.

Πληροφορούμε όσους δεν μπόρεσαν να παραστούν στη προγραμματισμένη δειγματοληψία και θα ήθελαν να εγγραφούν ως δότες μυελού των οστών, ότι οι δειγματοληψίες συνεχίζονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, στον 3ο όροφο της νέας πτέρυγας, καθημερινά από τις 8:00 μέχρι τις 14:00.

Υπενθυμίζουμε ότι η δειγματοληψία γίνεται μέσω στοματικού επιχρίσματος (σάλιο) και η διαδικασία  διαρκεί μόνο 2-3 λεπτά. Απαραίτητη προϋπόθεση ο εθελοντής δότης να είναι ηλικίας 18-45 ετών, μόνιμος κάτοικος Κύπρου, χωρίς ιατρικό πρόβλημα.  Άτομα τα οποία έχουν ήδη εγγραφεί ως εθελοντές δότες δεν χρειάζεται να ξαναδώσουν δείγμα.

Γίνε εθελοντής δότης, δώσε ελπίδα ζωής, προσφέροντας λίγο σάλιο, λίγα κύτταρα και λίγο από το χρόνο σου!!!

Περισσότεροι εθελοντές μυελού των οστών… περισσότερες ελπίδες για ζωή!!!”