ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΣΑΛ 2017-2022

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, χθές Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 στις 6:00 μ.μ., στον υπέροχα διαμορφωμένο χώρο της Αυλής του Τεμένους Ζουχούρι στη Λάρνακα, ο «Απολογισμός του Έργου του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας 2017-2022»
Η παρουσίαση του έργου έγινε από τον Πρόεδρο του ΣΑΛ και Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα, καθώς και από τον Γενικό Διευθυντή του ΣΑΛ, κ. Άγγελο Χατζηχαραλάμπους. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Βουλευτές της Επαρχίας Λάρνακας, Δήμαρχοι της Επαρχίας Λάρνακας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΑΛ, Προέδροι Κοινοτικών Συμβουλίων, Συνεργάτες και Προσωπικό του ΣΑΛ, καθώς και άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.
Κατά τον απολογισμό του Έργου, ο Πρόεδρος του ΣΑΛ, κος Ανδρέας Βύρας, αναφέρθηκε στο όραμα και στους στόχους του Οργανισμού και έκανε εκτενή αναφορά στην πορεία του ΣΑΛ τα τελευταία 6 χρόνια. Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στο τι παρέλαβε το παρόν Συμβούλιο και πως μέσα από σημαντική δουλειά και σε συνεργασία με το προσωπικό ΣΑΛ, αναπτύχθηκε ένας Οργανισμός υγιής και ποιοτικός, που έχει επιδείξει και τροχοδρομήσει πολύ σημαντικά έργα στην πόλη και επαρχία της Λάρνακας.
Ακολούθως, ο κ. Βύρας αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στα αντιπλημμυρικά έργα που ολοκληρώθηκαν, αλλά και σε αυτά που ωρίμασαν κατά την εξαετία, με στόχο την πλήρη θωράκιση της πόλης. Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος του ΣΑΛ, αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα του ΣΑΛ, στη μετά τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης εποχή.
Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΛ με τη σειρά του, αναφέρθηκε στη γεωγραφική διεύρυνση του Οργανισμού που επιτεύχθηκε την τελευταία εξαετία και στα έργα που αναμένεται να υλοποιηθούν στις νέες περιοχές αρμοδιότητας του Οργανισμού. Περαιτέρω, ο κ. Χατζηχαραλάμπους, ανέπτυξε τα εγκεκριμένα έργα για τα οποία εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και απαρίθμησε τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, τα Μνημόνια και τις Συμφωνίες Συνεργασίες που έγιναν με Πανεπιστήμια και άλλους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς, με σκοπό την ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας.
Κλείνοντας, ο κ. Χατζηχαραλάμπους ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και όλα τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την άψογη συνεργασία. Το προσωπικό του ΣΑΛ και τους συνεργάτες του, για τις άοκνες προσπάθειες για επίτευξη του κοινού στόχου, καθώς και τους δημότες της πόλης για την κατανόηση και την υπομονή που επιδεικνύουν κατά την εκτέλεση των κατασκευαστικών εργασιών.