ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Επίσημα από χτες Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 στο Δήμο Λάρνακας το Παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας μετά την έγκριση της εισήγησης του Υπουργού Υγείας από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη μετακίνηση όλων των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας από το Παλαιό Νοσοκομείο στον 2ο όροφο της νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και την παραχώρηση του χώρου στον Δήμο Λάρνακας, όπως είχε ζητηθεί, με σκοπό την μεταστέγαση του Δημοτικού Μεγάρου.

Η απόφαση αυτή επιβεβαιώθηκε στον Δήμαρχό Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα και σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Το Παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας, στο οποίο συνέβαλε σημαντικά στην ανέγερση του η σημαντική φιλάνθρωπος και δωρήτρια της πόλης, η Ευανθία Πιερίδου είναι ένας χώρος ιστορικής αξίας με κτίρια αρχιτεκτονικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος που το καθιστούν ως ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς της πόλη της Λάρνακας, άρρηκτα συνδεδεμένο με τη ζωή και τα βιώματα των Λαρνακέων.

Η αξιοποίηση, η συντήρηση και αποκατάσταση του ιστορικού αυτού κτηρίου, με σκοπό να φιλοξενεί αποδοτικά και αποτελεσματικά τις Υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας, αποτελεί εδώ και χρόνια πάγιο αίτημα τόσο του Δήμου όσο και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας. Αυτό που σήμερα γίνεται πραγματικότητα αποτελεί το άθροισμα συλλογικών, τεκμηριωμένων αλλά και δυναμικών ενεργειών του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και πολλών συνδημοτών μας οι οποίοι ήταν συμπαραστάτες και στήριξαν όλες αυτές τις προσπάθειες.

Με την παραχώρηση ολόκληρου του κτιρίου γίνεται πλέον εφικτή η μετακίνηση του Δημοτικού Μεγάρου στον εν λόγω χώρο, καθότι κρίνεται επαρκής για να στεγάσει μεγάλο μέρος των Δημοτικών Υπηρεσιών και να προσφέρει επαρκή χώρο στάθμευσης τόσο για τους εργαζομένους όσο και για το κοινό.

Από σήμερα λοιπόν ξεκινούν οι διαδικασίες για να γίνει εφικτή η προσδοκία αυτή.

Με σκοπό την επίτευξη του σκοπού, ο Δήμος Λάρνακας άμεσα θα προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες ωρίμανση του Έργου και ήδη καταρτίστηκε πλάνο εξασφάλιση των αναγκαίων κονδυλίων προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες αναστήλωσης του ιστορικού αυτού κτιρίου το συντομότερο δυνατό.

Ο Δήμος Λάρνακας εκφράζει δημοσίως τις ευχαριστίες του τόσο στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και στο Υπουργικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα στον Υπουργό Υγείας για το ενδιαφέρον αλλά και τις προσπάθειες που κατέβαλε ώστε να γίνει εφικτή η εν λόγω παραχώρηση.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Δημήτρη Πιερίδη και σε όλους όσοι κατά καιρούς κατέβαλαν συντονισμένες προσπάθειες προς επίτευξη του πάγιου αυτού αιτήματος του Δήμου Λάρνακας.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 16 Σεπτεμβρίου 2020