Χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή Καμάρες στη Λάρνακα

Τη χρηματοδότηση με 100% κυβερνητική χορηγία αντιπλημμυρικών έργων συνολικού κόστους 5 εκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή Καμάρες στη Λάρνακα αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, το Έργο αφορά την κατασκευή Αντιπλημμυρικών Έργων στην περιοχή Καμάρες της Λάρνακας, για την προστασία των οικιστικών ζωνών των Δήμων Λάρνακας και Αραδίππου που βρίσκονται εντός της Λεκάνης απορροής του ποταμού Καλού Χωριού.

Πρόκειται για ένα έργο υπερ-τοπικής σημασίας για ένα θέμα που ταλάνιζε την ευρύτερη περιοχή της Λάρνακας και της Αραδίππου αφού στην περιοχή αυτή υπήρχαν πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια λόγω πλημμυρών. Με αυτό το έργο, θεωρούμε ότι θα τεθεί ένα τέλος στο πρόβλημα που η Λάρνακα και η ευρύτερη περιοχή αντιμετωπίζει.

 Υπενθυμίζεται ότι το ΣΑΛ έχει προχωρήσει ήδη στην προκήρυξη διαγωνισμού στις 9/1/2023 για το εν λόγω αντιπλημμυρικό έργο και ο διαγωνισμός βρίσκεται σε στάδιο δημοπράτησης.

Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2023 και θα διαρκέσουν 18 μήνες. Η μελέτη και τα έγγραφα του διαγωνισμού ετοιμάστηκαν από την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας ενώ το ΣΑΛ θα αναλάβει την επίβλεψη και το συντονισμό εκτέλεσης  του Έργου.