Αρχίζουν στη Λάρνακας τα έργα καθαρισμού των αυλακιών από τα αρχαία

Σε συνάντηση Λειτουργών του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) και εκπροσώπων του Δήμου Λάρνακας την Τρίτη 3/6/2020, καθορίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την έναρξη των κατασκευαστικών έργων (Συμβόλαιο C12) σε συκγεκριμένες οδούς στην περιοχή των ενοριών Χρυσοπολίτισσας και Σωτήρος, όπου δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα του αποχετευτικού συστήματος εξαιτίας της πληθώρας των αρχαιολογικών ευρημάτων.

Το Συμβόλαιο C12, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει από την οδό Πετράκη Κυπριανού, θα αφορά αρχικά τον  καθαρισμό των αυλακιών από τα αρχαία από το προσωπικού του Τμήματος Αρχαιοτήτων.   Για επίσπευση των εργασιών, αποφασίστηκε η πρόσληψη αρχαιολόγων και άλλου προσωπικού, προκειμένου να ενισχυθεί το Τμήμα Αρχαιοτήτων στην προσπάθεια καθαρισμού των αυλακιών στους δρόμους που θα εκτελεστούν τα έργα.  Το κόστος των προσλήψεων θα επωμιστεί το Συμβούλιο Αποχετεύσων Λάρνακας.  Με την ολοκλήρωση της προαναφερθήσας εργασίας, το ΣΑΛ θα προκηρύξει νέο διαγωνισμό για τα έργα του αποχετευτικού.

Στόχος του ΣΑΛ είναι όπως το δίκτυο στη συγκεκριμένη οδό να ολοκληρωθεί το συντομότερο, καθότι η οδός Πετράκη Κυπριανού οδηγεί στο υπο κατασκευή αντιλιοστάσιο ομβρίων υδάτων S9, το οποίο θα πρέπει να λειτουργήσει πριν από από τον επόμενο χειμώνα, ώστε να αποφευχθούν οι πλημμύρες, στις ευπαθείς περιοχές της Μητρόπολης και Προδρόμου.  Το αντλιοστάσιο S9 θα  απορροφά τα νερά της βροχής από τη γύρω περιοχή και θα τα διοχετεύει, μέσω του μεγάλου καναλιού της Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού (πρώη Τιμάγια) στη θάλασσα.