Άρχισαν τα μέτρα στη Λάρνακα ενόψει της χειμερινής περιόδου

Μέτρα ενόψει της χειμερινής περιόδου άρχισαν να λαμβάνουν ο Δήμος Λάρνακας και το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ).

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Δήμος Λάρνακας και το ΣΑΛ σε συνεργασία με τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, προέβησαν σε ελέγχους και καθαρισμούς των συστημάτων αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων ενόψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου. Ο Δήμος Λάρνακας προτρέπει, παράλληλα, τους δημότες όπως προβούν στην κατάλληλη προετοιμασία του κάθε υποστατικού, οικίας, καταστήματος ή αποθήκης, ώστε να υπάρξει έγκαιρη και αποτελεσματική πρόληψη και/ή αντιμετώπιση προβλημάτων που είναι πιθανό να προκύψουν από αυξημένη βροχόπτωση.

Στο πλαίσιο αυτά το κοινό καλείται να λάβει προληπτικά μέτρα όπως να ελέγξουν όλα τα φρεάτια όμβριων υδάτων τα οποία βρίσκονται μέσα, μπροστά, πλησίον ή και απέναντι από τα υποστατικά τους, ώστε αυτά να είναι καθαρά και να έχουν φυσική ροή. Ακόμα να μην αφήνουν διάσπαρτα οικοδομικά υλικά ή άχρηστα αντικείμενα στα πεζοδρόμια ή ανοιχτούς χώρους ή ποταμούς τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τα νερά της βροχής και να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα.

Οι δημότες Λάρνακας καλούνται ακόμα να μην καλύπτουν τα φρεάτια αποχέτευσης με πέτρες, κιβώτια, skip ή μηχανήματα, να λαμβάνουν επιπλέον μέτρα στις περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί από πλημμύρα στο παρελθόν, να ασφαλίσουν όλες τις ιδιωτικές περιουσίες και τα οχήματα έναντι κινδύνου πλημμυρών, να μην διέρχονται πεζοί ή με αυτοκίνητο χειμάρρους ή ορμητικά νερά και να παραμένουν μακριά από περιοχές ή δρόμους με λιμνάζοντα νερά.

Ο Δήμος Λάρνακας και το ΣΑΛ καλούν επίσης το κοινό όλους τους ιδιοκτήτες υπογείων να προμηθευτούν με αντλίες νερού, να προχωρήσουν σε έλεγχο και συντήρηση των υφιστάμενων αντλιών νερού στα υπόγεια υποστατικά.